Tájékoztató szünidei gyermekétkeztetésről


A szünidei gyermekétkeztetés keretében a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő/törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a  hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja.

A települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetést a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon, az e körbe nem tartozó gyermekek számára a nyári szünetben legalább 43 munkanapon, legfeljebb a nyári szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon, az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon köteles megszervezni, és ennek keretén belül a szülő/törvényes képviselő kérelmének megfelelő időtartamban az adott gyermek részére biztosítani.

A Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal (KÖH) feladatellátásához tartozó önkormányzatok   a szünidei gyermekétkeztetést az étel elvitelének lehetőségével oldják meg. Az étel elszállításához szükséges ételhordóról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

Az étel kiadásának módjáról és időpontjáról tájékozódni lehet:


1. Tüskevár, Apácatorna és Kisberzseny településekre vonatkozóan:

 KÖH Tüskevár, Kossuth L. u. 48.

Tel.: 06 88 /259-101

                  Farkas Flóriánné ügyintéző


2. Nagypirit és Kispirit településekre vonatkozóan:

KÖH Kirendeltsége Nagypirit, Kossuth u.42.

Tel.:06 88/502-400

                  Kőszeghy Zsuzsanna ügyintéző

 

3. Kolontár és Pusztamiske településekre vonatkozóan:

                 KÖH Kirendeltsége Kolontár, Kossuth u. 24. Tel.: 06 88/512-810

                        Kis-Poór Judit ügyintéző

 

4. Iszkáz és Kiscsősz településekre vonatkozóan

                 KÖH Kirendeltsége, Iszkáz, József A. u. 3. Tel.: 06 88/252-001

                        Mergl Katalin ügyintéző

 

5. Nagyalásony, Dabrony, Somlóvecse és Vid településekre vonatkozóan

  KÖH Kirendeltsége, Nagyalásony, Kossuth u. 29.

Tel.: 06 88/504-730

Mátis Bernadett ügyintéző

                

Az étkeztetést igényelni az alábbi nyilatkozat kitöltésével és benyújtásával lehet. A nyilatkozat – az évközi szünet időtartama kivételével – a nevelési év, tanév során bármikor benyújtható, illetve módosítható.


Nyilatkozat